Select Page

Naast de grote hoeveelheid pasta die ik per week eet met mijn vriendinnen en commissie, vind ik het fijn om thuis andere gerechten uit te proberen om mijn dieet niet alleen uit pasta te laten bestaan. Vandaag koos ik voor een overheerlijk en erg gemakkelijk rijstgerecht. Benieuwd hoe ik dit heb gemaakt? Lees dan verder!

Ingrediënten

 • Zilvervliesrijst
 • Kerriesaus
 • Cashewnoten
 • Ananas
 • Broccoli

Bereiding

 1. Snijd de broccoli in roosjes en laat het koken totdat de roosjes zacht zijn.
 2. Meet ondertussen de rijst af in de hoeveelheid voor het aantal personen en kook het op de aangegeven tijd.
 3. Terwijl de broccoli en rijst koken, maak je de kerriesaus. Ik heb gekozen voor een kerriesaus uit een pakje waarbij je alleen water hoeft toe te voegen. Ik koos hiervoor omdat ik al aardige trek had, als ik meer tijd had gehad had ik zelf kerriesaus gemaakt. Laat de kerriesaus een paar minuutjes koken totdat het een dikke saus is geworden.
 4. Giet de broccoli en rijst af. Laat de rijst nog even in de pan staan en voeg de broccoli aan de saus toe.
 5. Voeg de cashewnoten en de ananas aan de saus toe, meng het goed door elkaar en laat het nog even koken.
 6. Als de saus goed warm is, kan je het serveren met de rijst. Eet smakelijk!